MR Sverige
   
MR SverigeMR Sverige
MR Sverige

MR Öst satsar på bemanning

Kristoffer Bringnäs växte upp i en förort till Linköping och utbildade sig till elektriker. Med lågkonjunkturen -09 skiftade han bana till grönyteskötsel. Senast kommer han från företaget Green där han tog hand om en stor personalstyrka för skötsel och anläggningsuppdrag. Steget därifrån var inte så lång till MR Öst där han jobbar sedan mitten av augusti som verksamhetsledare.

– Jag kommer att jobba mycket med bemanning. Särskilt inom anläggning där det finns ett stort behov. Jag lockas till det här jobbet av att hjälpa andra, säger Kristoffer.

Introduktionen på kontoret har varit annorlunda på grund av sjukskrivningar och föräldraledighet. Just nu får Kristoffer hjälp av en konsult men när personal­styrkan är fulltalig kommer han arbeta nära sin tvillingbror samt en tidigare chef.

– Vi kompletterar varandra och arbetar bra ihop sedan tidigare. Förra gången jag hade samma chef hade vi också väldigt roligt tillsammans.

Sedan start har uppdraget varit hektiskt med intensiv foderförmedling på grund av de dåliga skördarna. Många snöavtal faller också ner ovanpå gröna ytor och entreprenader. Samtidigt trivs Kristoffer som allra bäst när han har mycket att göra. Med en bakgrund inom fotboll och ishockey gillar han utmaningar.

– Jag gillar full fart och vi får förfrågningar hela tiden. Jag brinner för att hitta nya affärer och göra ett bra jobb.

Den senaste tidens arbetsbelastning har dock varit så hög för kontorspersonalen på MR Öst att de fått oväntad hjälp.

– Vi har haft ett så högt tryck att styrelsen fått hjälpa till på kontoret vissa dagar.

Fortsättningsvis kommer Kristoffer ansvara för MR Östs sydöstra geografi med expansion i Linköping, Åtvidaberg och Västervik. I Åtvidaberg säkrades nyss ett grönyteskötseluppdrag för kommunen med start den första november och fler uppdragsgivare knackar på dörren.

– Vi arbetar för att bygga bra relationer så att medlemsföretag kan expandera och att vi kan finna nya medlemmar. Dels genom att göra bra jobb och att synas på olika event och i sociala medier.

Framåt ser Kristoffer hur entreprenadbranschen växer med de möjligheter som följer. Med höstens foderförmedling i ryggen ser han också hur detta område kan utökas på längre sikt. Att alla ska med på tåget är samtidigt en devis han arbetar efter där fler jobb i hela verksamhetsområdet ska säkras.

– Vi ska behålla det vi har och breda ut oss. Men vi ska inte bara ha stora affärer från stora kunder i stora städer utan också fler jobb på småorter. Konkurrensen är tuff men om vi levererar en bra produkt kommer det gå bra.

Namn: Kristoffer Bringnäs
Ring: MR Öst
Bor: Grebo, mellan Åtvidaberg och Linköping
Familj: Fru och två barn på fyra och nio år
Fritis: Umgås med familjen. Det blir mycket idrotter och mycket tid i sommarstugan.
Serietips: Svenska kriminalare. Chicago Fire

 

 

 

 

 

Lekplats

Bli medlem i MR Sverige

Ingen kan allt men alla kan något - Tillsammans är vi starka!