MR Sverige
   
MR SverigeMR Sverige
MR Sverige

"Jag kan alltid lita på MR Småland"

Pelle Svensson och Annika Dahl 
Wallin arbetar tillsammans på cirka 
90 geografiska platser i Vetlanda med om­nejd. Deras företag ansvarar i regel för områdena närmast hemadressen, och servar både privata kunder och företag. En handfull anställda och F-skattare får allt att snurra. Veckan börjar med strategi på lagret och alla ansvarar för områdesöversyn.

‒ När vi plockar skräp på måndagar ser vi ju om en soptunna behöver tömmas eller om det ligger för mycket löv på marken. Då vet vi vad som behöver fixas, säger Pelle Svensson.

Sedan 2008 har MR Småland jobbat åt fastighetsbolaget Heimstaden med grön­yteskötsel och snöskottning. Kunden för­fogar över cirka 900 lägenheter i centrala Vetlanda. Med så många boende finns många åsikter, men de flesta är positiva. 

‒ Vi är nöjda. De gör ett bra jobb och det ser snyggt ut på fastigheterna, säger Anders Hjälmeby, förvaltare på Heimstaden. 

Efter att ha arbetat tillsammans länge förstår man varandras behov.

‒ Vi har en bra relation och jag kan lita på MR Småland. Det kan gå veckor innan vi behöver prata med varandra i telefon, säger Anders Hjälmeby.

I en annan del av Småland träffar vi kunden Martin Wahlström på Inwido. 
Sedan länge kör MR Smålands entreprenör­er snö åt företaget, men i höst började de också snygga till utanför företagets två 
fabriker. Tillgänglighet, snabbhet och flexibilitet är det viktigaste för Martin Wahlström.

‒ De kunde börja jobba redan veckan efter att de varit här och tittat. De håller ett bra tempo och det blir precis som vi har bestämt, säger han.

Snabba ryck är någonting som glädjer. 

‒ Vi fick ett akutjobb nyss. Det var en biltvätt som inte fick öppna utan en betongbarriär mot gatan. Så vi åkte dit med lastmaskiner och fixade det. Det är roligt när det händer mycket, säger Pelle Svensson.

På Inwido har arbetet utökats under resans gång och just nu är de i full färd att sätta nya buskar. Likt i Heimstaden börjar många ögon bli glada.

‒ Många fabriksarbetare tycker att det blir välskött och snyggt, säger Martin Wahlström.

När företagarna rör sig framåt vill de skaffa bättre maskiner. Pelle, som sitter i MR Smålands styrelse, uppskattar den nya appen som sammanställer alla MR-faktur­or automatiskt. Ett jobb han hittills gjort manuellt tillsammans med frun Synnöve. Men allra främst vill de jobba för att bli bättre företagare.

‒ Vi kan tycka att vi är duktiga men det är ingenting värt om inte kunden är nöjd. Vi strävar efter att få komma tillbaka till nöjda kunder, säger Annika Dahl Wallin.

 

Text: Daniel Arnfjell

 

Anders Hjälmby, Pelle Svensson Annika Dahl Wallin (2)

Bli medlem i MR Sverige

Ingen kan allt men alla kan något - Tillsammans är vi starka!